fredag 9 december 2011

PAPRIKAFYLLD LÖVBIFF

Paprikafylld lövbiff.

Rotfrukter i ugn.
Ikväll har vi tillagat paprikafylld lövbiff från matkassen och det var super gott!

Paprikafylld lövbiff
(4 portioner)

Ingredienser
ca 600 g lövbiff
1 msk smör
1 röd paprika
150 g gul lök
1 förp. philadelphiaost "paprika och örter"

ca 350 g cecilepotatis
ca 350 g morot
ca 350 g rotselleri
olivolja
salt och peppar


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 °C.
2. Skala morötterna och rotsellerin, låt skalet vara kvar på potatisen. Klyfta rotsakerna. Skär rotsellerin något tjockare än övriga rotfrukter, den har kortare tillagningstid.
3. Blanda rotsakerna i en ugnsform. Ringla på olivolja. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 30- 40 min.
4. Hacka lök och skär paprikan i mindre bitar och fräs allt i lite olivolja 3- 4 min.
5. Häll över fräset i en bunke och låt svalna lite. Mixa till puré.
6. Blanda i osten i paprikamixet. Arbeta ihop till en jämn smet. Smaka av med salt.
7. Salta och peppra lövbiffarna. Bred ut fyllningen på halva och vik över andra halvan. Sätt ihop med tandpetare.
8. Stek biffarna i brynt smör i ca 2 min på varje sida.

(recept, något modifierat, handla24.se).

2 kommentarer:

Vardaxlyx sa...

Hej! Åhh va smarrigt detta lät. Kankse kan lägga upp detta recept till nästa vecka =)
Kramkram

Frida Karolina sa...

Ja, det tycker jag :) Kram