onsdag 30 november 2011

KÖTTFÄRSPAJ MED AJVAR

Köttfärspaj med ajvar.

Här kommer ett tips på en god paj!

Köttfärspaj med ajvar:
(Ca. 6 pers)

Pajdeg:
125 g smör, kallt tärnat
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
2 msk vatten, kallt

Fyllning:
Färs:
300 g valfri färs (vi använder älgfärs)
1 msk smör
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt

Vispas ihop:
4 st ägg
2 dl crème fraiche
2 dl ajvar relish
1/2 tsk salt

1/2 dl persilja, hackad

Gör så här:
1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
3. Fräs färsen i smör. Skala och pressa i vitlöken. Strö på 1 tsk salt.
4. Vispa ihop ägg, crème fraiche, ajvar och 1/2 tsk salt. Blanda vispet med färs och persilja. 
5. Lägg fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Prova med sticka. 

Servera gärna tillsammans med skivade tomater. MUMS!

(Recept; Modifierat från Allt om mat).

Inga kommentarer: