tisdag 6 december 2011

BURRITOS MED GRÖNSALLAD

Burritos med grönsallad, turkisk yoghurt och sweet chilisås.

Burritos.

Så var första rätten från matkassen provlagad och vi är väldigt nöjda! 

Burritos med grönsallad:
(4 portioner)

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 msk chilipulver
1 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 msk maizenamjöl
8 st tortilla
50 g riven parmesan

Grönsallad:
1/2 gurka
2 avocado
1 lime
2 msk olivolja
65 g babyspenat
salt och peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 °C.
2. Hacka vitlök och lök.
3. Bryn färsen i smöret, tillsätt lök och vitlök.
4. Tillsätt chilipulver, salt, spiskummin och tomatpuré, fräs vidare i 1- 2 min.
5. Häll på 1 dl vatten och låt koka under lock i ca. 10 min.
6. Rör ut maizenamjölet i 2 msk vatten och rör ner i köttfärssåsen. 
7. Fördela köttfärssåsen på bröden och rulla ihop dem, pensla med olja och strö över den rivna parmesanosten. Gratinera i ugnen i ca. 10 min.
8. Skär gurka och avocado i bitar. 
9. Blanda gurka och avocado med babyspenaten. Salta och peppra, pressa över lime och ringla över olja. Servera!
(recept, något modifierat, handla24.se).


2 kommentarer:

Vardaxlyx sa...

Va smarrigt =) Kram

Anders sa...

De va Mums! Puss