Pappardelle med valnötssås. |
Bok; Italiensk afton- Maten, kulturen, musiken av Ann-Louice Dahlgren. |
Om du tycker om italiensk mat så är det här receptet ett måste! Vi fick den här fina boken av Anders syskon med familjer och den är suverän! Det följer t.o.m. med en skiva så att man kan ha italiensk afton på riktigt!!!
Pappardelle med valnötssås:
(4 personer)
Ingredienser:
400 g pappardelle (torkad eller färsk)
200 g valnötskärnor
ca 1 dl hackad persilja
50 g smör, rumsvarmt
1 vitlöksklyfta
2 dl olja
1 1/2 dl riven parmesan
1 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Rosta valnötterna i torr panna ett par minuter under omrörning tills de får lite färg. Låt svalna och hacka dem fint för hand eller i matberedare.
2. Blanda de hackade nötterna med den hackade persiljan och pressa i en vitlöksklyfta. Rör i det mjuka smöret. Tillsätt olivolja och rör till en jämn smet. Häll i grädden och slutligen den rivna osten.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4. Blanda valnötssåsen med den varma pastan i serveringsskålen.
5. Garnera med grovhackade valnötter och persilja.
(recept från boken; Italiensk afton- Maten, kulturen, musiken av Ann-Louice Dahlgren.)
3 kommentarer:
Himmel så gott. Å vilken trevlig blogg du har. Hit återkommer jag.
Det kallar jag att VARDAXLYXA =)
Kramkram
kul att du gillar min bok! hälsar författaren Ann-Louice
Skicka en kommentar