fredag 23 december 2011

JULSKINKA




Nu börjar det likna jul på riktigt hemma. Just nu sitter jag och beundrar vår fina gran, som pappa högg åt oss. Det behövs ingen TV när man har en så fin julgran som vi... Ikväll ska vi ha rimstuga och göra marsipangrisar. Ha en mysig dag! Kram


Griljerad julskinka
Griljeringen räcker till en kokt julskinka på 3- 4 kg

Ingredienser
1 äggula
3 msk osötad senap
1 msk honung
1 tsk potatismjöl
3 msk ströbröd

hela kryddnejlikor för garnering


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 °C. Lägg den svålfria skinkan i en långpanna.
2. Rör ihop äggula, senap, honung och potatismjöl.
3. Penlsa blandningen över skinkan. Stör över ströbrödet. Stick ner kryddnejlikor som garnering.
4. Ställ in skinkan i mitten av ugnen. Griljera den tills den fått färg, 10- 15 min. Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.
(recept från ica.se)

Inga kommentarer: