lördag 19 november 2011

Sotad tonfiskcarpaccio

Jätte trevlig kväll igår! Anders hade fixat så god mat och Eldkvarn var helt ok!

Lite bilder från kvällen;
Bordet dukat.


Anders stod för matlagningen.


Tonfisk.


Tonfiskcarpaccio.


Sotad Tonfiskcarpaccio

6-800 g Färsk tonfisk, skuren i stavar om 5x5 cm
1 dl sesamfrön, gärna blandade
1-2 lime
2-3 msk Japansk soja
Olivolja
2 Chili, hackade
1 knippe koriander, grovhackad
1 bit rättika, finstrimlad och lagd isvatten
Salt
Peppar

Hetta upp en panna med lite olja i, pannan ska nästan ryker.
Blanda sesamfrön med lite nymalen svartpeppar.
Bryn hastigt tonfiskstavarna runt om på alla kanter, max 10-20 sek på varje sida.
Rulla i sesamfrön och lägg åt sidan och låt svalna.
Skiva tonfiskstavarna tunt och lägg på tallrik.
Pressa över lime, ringla på soja och olivolja, strö över chili, koriander och toppa med rättika.
Salta och peppra lite också, servera.
(recept Pluras kök).

Inga kommentarer: