torsdag 24 november 2011

Laxgryta och pressad Cecile-potatis

Vad ska ni äta ikväll?
Här blir det världens godaste laxgryta...
Laxgryta och pressad potatis, bild från i somras.


Pressad Cecile-potatis med Laxgryta

(Recept; 4 personer)

900gr Cecile-potatis
400gr laxfile
1 gul lök
1 morot
1 msk smör
Rivet skal av en citron
2 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning
1,5 msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
1 msk majsena
salt, vitpeppar
färsk dill

Gör så här:
Skala och koka Cecile-potatisen mjuk i saltat vatten och låt den sedan ånga av några minuter, pressa den sedan direkt på tallriken eller i en skål.
Under tiden potatisen kokar börja med laxgrytan:
Skala och hacka löken och moroten.
"Svetta" löken och moroten i en kastrull med smör, tillsätt rivet citronskal.
Häll på vatten och och smula i buljongen, häll i vitvinsvinäger och grädde, låt sjuda i 5 minuter.
Strö i majsena, salt och vitpeppar.
Skär laxen i centimeterbitar och lägg dem i grytan, strö i dill och låt koka på svag värme under omrörning några minuter.
Servera med den pressade Cecile-potatisen och en god sallad.
(recept ica.se)

Inga kommentarer: