tisdag 31 januari 2012

BURJ KHALIFA

Dag sex, Dubai.
Världens högst byggnad (828 m), Burj Khalifa! Måndagen den 23 januari åkte vi upp i denna häftiga skapelse! Tyvärr var det molnigt och lite dimmigt, så sikten hade kunnat vara bättre. Vi hade en heldag downtown och strosade runt i The Dubai Mall. Åt mycket gott! Bl.a. sushi på Yo! som var väldigt god. Mitt första sushitrain! Vi kollade runt i souken som ligger mitt i fontänen. Jag gillar de vackra husen som är byggda enligt en mer gammaldags tradition.

Vi... framför fontänen (försöker se coola ut).

Souken och fontänen downtown, Dubai.

Fontänen downtown, Dubai.
Fashion Avenue, The Dubai Mall.
Chokladkaka, Starbucks.

Jag på Starbucks.

Kontraster...

Souken, downtown Dubai.

På väg upp i Burj Khalifa...
... från jorden till himmelen.

Utsikten över fontänen från Burj Khalifa
De andra skyskraporna såg små ut uppifrån.
Jag uppe i Burj Khalifa.
Sushitrain på Yo!.
Sushi på Yo!.
Ralph Lauren´s fina skyltning!

Glass på Hägendaz.

Mangosorbe med mineralvatten på Hägendaz.

måndag 30 januari 2012

MALL OF THE EMIRATES

Söndagen den 22/1 var det mulet... sämst väder hittills! Vi spenderade dagen på Mall Of The Emirates. En fantastiskt fin galleria! Där fanns allt! T.o.m. en skidbacke... Vi strosade runt, shoppade, åt sushi på Chop Chop och tog en kaffe på Starbucks. När vi skulle åka därifrån stod vi i taxikö i över en timme. Vi fick höra senare att vi antagligen valt att åka taxi mitt i shiftbytet... Taxichauffören släppte av oss vid Spinneys och vi handlade kvällsmat. Det blev Shish kebab och klyftpotatis som vi tillagade i lägenheten.

Jag i Mall Of The Emirates.




Sittliften i Ski Dubai.
Sushi på Chop Chop.

Mall Of The Emirates.



Sish kebab och klyftpotatis.

Coca Cola på Arabiska... 

PLUGGAR & FIXAR

Idag är jag hemma, pluggar och fixar. Nu har vi sovit 3 nätter i vårt lilla hus. Här ska vi bo i drygt ett halvår, tills vår nya lägenhet är klar. Det tar tid att komma på plats... packa upp kläder o.s.v. Önskar att jag kunde blunda och när jag tittar igen så är allt klart!

Dag fyra, Dubai
Den 21 januari var det blåsigt. Vädret var okej och vi låg och solade vid poolen på taket på förmiddagen. På eftermiddagen åkte vi på Desertsafari. Ökensafari var något som vi kommit överens om att vi skulle strunta i men eftersom vädret var lite halv dåligt så tänkte vi att det kunde vara kul. Vi hade förutspått att detta skulle vara en turistfälla... och så var det! Det är kul att ha varit ute i öknen men turismen har satt sina spår. Det var 100- tals bilar som körde runt så känslan var inte särskilt exklusiv.  Dessutom var det jätteskräpigt överallt. Om man är åksjuk så kan jag rekommendera att avstå från denna trip. Bilen körde som i en bergodalbana och fort! Ena stunden såg vi bara himmel och sen var det bara sand. Jag trodde vi skulle välta flera gånger... Maten i "lägret" var dock mycket bra och spännande. Magdansen och uppträdandena var kul att se. 

Jag i öknen (kallt & blåsigt som bara den).



Bilen som vi åkte med.

Fina lampa vid ingången till lägret.

Maten dukades upp.

Borden som vi satt (på kuddar) och åt vid.

Lägereld (behövdes eftersom det var jättekallt).



En snubbe...

... som genomförde ett uppträdande... av något slag.

Magdans.

söndag 29 januari 2012

LJUST & FRÄSCHT

Ikväll har vi varit på Henrik Schyffert- och Fredrik Lindströms show Ljust & Fräscht. Det var så bra! Nu sitter jag i sängen (det är endast där vi har täckning för internet) och förbereder mig inför den kommande veckan med en ny kurs, ekonomistyrning. Känns tufft att köra igång med plugg igen efter två veckors ledighet och dessutom har jag missat en del. Jag får skylla mig själv... men det var det värt! :)

Dag tre, Dubai.
Fredagen var blåsig, mulen och kylig. Först åt vi god frulle med jordgubbar och sen åkte vi till Jumeirah Beach Park en stund. Där tog vi en promenad och sen låg vi och läste på stranden. Efter ett tag blev det för kallt så vi bestämde oss för att åka till köpcentrumet bredvid vårt hotell istället, Burjuman Mall. Det var en väldigt fin galleria i lite mer gammaldags stil, men nog så fin och påkostad... Sen handlade vi kvällsmat på Spinneys och käkade plockmat i vår lägenhet.

Fredagens frukost.
En cappuccino på Starbucks i Burjuman Mall.

Spinneys, där vi handlade mat.
Fint träd utanför Burjuman Mall.


Fredagens kvällsmat i lägenheten.