måndag 12 mars 2012

TRERÄTTERS MIDDAG

I lördags tenta-firade vi ordentlig! (Inte för att tentan gick så bra, utan mer för att den var gjord). Kollade på Melodifestivalen och åt en god trerätters som Anders komponerade... och gott var det! Till förrätt; Räkcocktail. Varmrätt; Plankstek på oxfilé. Dessert; Vit chokladmousse med hallon.









Förrätt; Räkcocktail
(recept kommer, ska fråga kocken... :)

Varmrätt; Plankstek på oxfilé
Recept; Per Morberg. Klicka här!

Dessert; Vit chokladmousse
(4 portioner)
Ingredienser
2 dl grädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella vanilj
Topping
2 dl tinade hallon
2 msk hallonsaft
Riven vit choklad
Gör så här:
1. Vispa grädden
2. Smält chokladen i vattenbad
3. Vispa äggen och tillsätt den smälta chokladen under kraftig omrörning.
4. Rör ner kesella och till sist grädden.
5. Portionera upp moussen i serveringsglas och ställ dem kallt i minst en timma.
6. Mosa hallonen med gaffel och tillsätt 2 msk hallonsaft (eller efter smak).
7. Toppa moussen med hallonsåsen och lite riven vit choklad, precis innan servering.

2 kommentarer:

Helena sa...

Det såg riktigt gott ut och nu blev jag ju hungrig här på nattkröken... inte så bra :) Önskar dig en fin tisdag!

anna sa...

Åå gud så gott och fina bilder! Nu måste jag hem till mamma och leta fram plankorna längst in i skåpet!